Fuat Kav 

8 Haziran 2015 Pazartesi 08:33


Halkların iradesi olan HDP 2015 seçimi ile son on yıldır AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gelişen faşizmin önünü kesmiştir.
Halkların iradesi olan HDP 2015 seçimi ile son on yıldır AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gelişen faşizmin önünü kesmiştir. Faşizme, diktatörlüğe, halkların düşmanlığına, demokrasi ve özgürlüklere düşman olan zihniyete "artık dur" demiştir.
Halklar faşizme "hayır", demokrasi ve özgürlüğe "evet" demiştir. Gerçekten de seçimler halkları çiğ çiğ yemek isteyen bir canavarın en keskin dişlerinden birisini sökmüştür. HDP'nin çok zorlu bir sınavdan sonra barajı aşması gerçekten de tarihi bir adım olmuştur. Her şeyden önce,
1-Faşizm ve diktatörlüğün önü kesilmiştir.
2-Halkların birleşik gücü karşısında faşizm bir kez daha yenilmiştir.
3-Anadolu ve Mezopotamya topraklarında inkarı ve katliamı değil, halklar kazanmıştır.
4-Ortadoğu'da birbirini kırıp döken inançlar istediklerinde kardeşçe de yaşayabilecekleri açığa çıkan bir sonuç olmuştur.
5-Ortadoğu'da demokrasi ve özgürlüğü getirecek gücün Kürt halkının öncülüğünde gerçekleşen halkların ortak iradesinin olduğu bir kez daha netlik kazanmıştır.
6-Kürtdistan ve Türkiye halklarının oluşturduğu cephe ile kazanmanın mutlak olduğu açığa çıkan başka bir gerçeklik olmuştur.
7-Kürt Özgürlük Hareketi'nin mutlak anlamda bir otorite olduğu, sadece Kürtleri değil aynı zamanda Türkiye halklarına da büyük bir güven verdiği, demokrasi ve özgürlüğün iradesi olarak görülmesi gereken bir odak olduğu netlik kazanmıştır.
8-Özgürlük Hareketi'nin artık Türkiyeleştiğini ve demokratik uluslaşmanın çok somut bir örneği olan bloğun kırılması ve parçalanmasının en somut hali olduğu açığa çıkan bir durum olmuştur.
9-Kazanan savaş rantçıları değil, hakların kardeşliği olmuştur. Kaybeden ise hırsızlık, ahlaksızlık, onursuzluk, yalanlar üzerinde inşa edilen çürümüş sistem olmuştur.
10-Türkiye ve Kürt halkı çözüm sürecine "evet", Recep Tayyip Erdoğan'ın savaş çığırtkanlığına karşı "hayır" demiştir. Bu anlamda Türkiye halkları, izlemiş olduğu kirli savaşın temsilcisi olan Erdoğan'a kırmızı kart gösterirken, barış ve özgürlüğü temsil eden Başkan Abdullah Öcalan'ın yürüttüğü politikayı onaylayan bir duruşu sergilemiştir.

 
Yukarı